Hoe kunt u gehoorverlies voorkomen?

Goed voor uw oren zorgen, dat is belangrijk. Want zo voorkomt u dat uw oren onnodig achteruit gaan. Gehoorbescherming speelt daarbij een belangrijke rol. Lawaai kan het gehoor permanent beschadigen. Tijd voor wat handige tips.

Hoorstudio Zoetermeer ondersteunt u wanneer uw gehoor achteruit gaat. Wij vinden het ook belangrijk dat u weet hoe u goed voor uw oren zorgt. Want hoe voorkomt u dat uw oren onnodig achteruit gaan?

Gehoorbescherming is belangrijk

Gehoorbescherming is een begrip waarvan het belang steeds meer doordringt. Ook in de media is er regelmatig aandacht voor. Hard geluid kan het gehoor namelijk permanent beschadigen en op dit moment is er geen remedie om het gehoor dan te herstellen.

Permanente schade kan dus niet verholpen worden. Het is daarom zaak dat u goed oplet in situaties waarbij ‘oorschade’ kan optreden. Waar kunt u op letten? We zetten het op een rij.

Draag bij lawaai, langdurend en in de directe omgeving, altijd oordoppen. Kwalitatief goede oordoppen zijn tegenwoordig gemakkelijk en voordelig te krijgen.

De beste gehoorbeschermer wordt op maat gemaakt. Dit om de beste pasvorm en bescherming van het oor te realiseren.

Bijwerkingen geneesmiddelen

Kijk ook goed naar de bijwerkingen van uw geneesmiddelen. Heeft het medicijn effect op uw gehoor? Is er eventueel een alternatief? Let ook op bij geneesmiddelen uit het buitenland. Sommige buitenlandse medicijnen zijn giftig voor het oor. Op de website van Stichting Hoormij vindt u meer informatie.

Draai het volume tijdens het luisteren naar muziek niet te hoog. Al geven sommige muziekprogramma’s een waarschuwing bij een te hoog volume, het is nog altijd belangrijk om zelf goed op te letten.

Ook een gezonde leefstijl heeft effect op uw gehoor. Goede voeding en niet roken of meeroken kunnen gehoorschade op termijn voorkomen.

Misschien is het niet de gemakkelijkste maatregel, maar probeer tijdens een concert geluidspauzes in te lassen. Dus loop als het kan in de pauze even naar buiten of een rustige plek. Zo kunnen uw oren weer even op adem komen.

Uw gehoor verbeteren?

Twijfelt u over uw gehoor en wilt u beter horen? Kom gerust langs voor informatie en een gratis hoortest. De gediplomeerde medewerkers van Hoorstudio Zoetermeer meten uw gehoor en geven uw passend advies.

Lees verder

Twijfel niet meer,
laat uw gehoor gratis testen in onze winkel