Hoe kunt u gehoorverlies herkennen?

De signalen van gehoorverlies zijn niet altijd eenduidig. We hebben de meest voorkomende signalen van gehoorverlies voor u op een rij gezet. Twijfelt u of heeft u een vraag over het herkennen van gehoorverlies? Onze medewerkers luisteren graag naar uw vragen.

Het herkennen van gehoorverlies is niet altijd eenvoudig. Zeker in het beginstadium van gehoorverlies en als u de signalen niet direct weet thuis te brengen. Hieronder zetten we de signalen van gehoorverlies voor u op een rij.

Mocht u twijfelen: heb ik last van gehoorverlies of is het toch iets anders? Kom dan gerust langs voor een adviesgesprek. De medewerkers van Hoorstudio Zoetermeer denken graag met u mee.

Signalen van gehoorverlies

  • U heeft moeite met het verstaan van spraak.
  • U voelt zich vermoeid na het verblijven in drukke ruimtes. Luisteren naar een gesprek in rumoer kost veel energie en u bent nadien echt vermoeid.
  • U schrikt vaker van geluiden. Van bijvoorbeeld auto’s of andere geluiden in het verkeer.
  • U krijgt signalen uit de omgeving. Mensen vinden dat u luid spreekt of dat u de televisie te hard aanzet. Irritatie van anderen horen we regelmatig terug in de gesprekken met onze klanten.
  • U vindt het lastig om te bepalen waar het geluid vandaan komt. Het kost u meer moeite om de richting van het geluid te bepalen.
  • U heeft moeite met het waarnemen van hoge of juist lage tonen. Die ervaart u als zacht.
  • U heeft last van oorsuizen, soms of juist constant.

De signalen van gehoorverlies zijn niet altijd klip en klaar. Toch is het belangrijk om ze goed in de gaten te houden. Nemen de klachten toe? Of ervaart u meer dan één van deze klachten? Ervaart u last en hinder tijdens uw dagelijkse activiteiten?

Trek dan aan de bel. Hoorstudio Zoetermeer geeft u gerichte informatie en adviezen. En als het nodig is, verzorgen wij een mooie hooraanpassing. Soms ligt zo’n aanpassing dicht bij huis en gaat het om een praktische tip. Soms is een hoorapparaat passender.

Hoorstudio Zoetermeer laat u de verschillende opties zien én ervaren, zodat u uiteindelijk tot de beste aanpassing komt.

Uw gehoor verbeteren?

Twijfelt u over uw oren of bent u gewoon benieuwd naar hoe uw gehoor er voor staat? Kom gerust langs voor een gratis hoortest. De medewerkers van Hoorstudio Zoetermeer meten graag uw gehoor en spraak verstaan.

Lees verder

Twijfel niet meer,
laat uw gehoor gratis testen in onze winkel