Ik wil mijn gehoor beschermen

Het goed beschermen van uw gehoor is erg belangrijk. Want soms is opgelopen schade niet meer terug te draaien. Het beschermen van uw oren tegen lawaai en water kan met oordoppen. Er bestaan zelfs op maat gemaakte oordoppen.

Zwemdoppen

Zwemdoppen, zijn ze zinvol? Regelmatig krijgen we de vraag of zwemdoppen helpen tegen oorontsteking bij kinderen. Over het algemeen vinden we ze overbodig. De meeste oorontstekingen ontstaan immers door water dat via de mond en neus binnenkomt. Bacteriƫn dringen zo door de buis van Eustachius het middenoor binnen. Een zwemdop heeft dus eigenlijk geen zin. Goed spoelen met schoon water na het zwemmen helpt wel.

Trommelvliesbuisjes

Het is een ander verhaal wanneer uw kind trommelvliesbuisjes heeft. Zwemmen in Nederlandse zwembaden, baden en douchen is dan gewoon toegestaan. Duiken en zeep of shampoo in de gehoorgang moeten wel vermeden worden. In dat geval is het handig om de gehoorgang goed af te sluiten met een oordop.

Ook is het verstandig oordoppen te gebruiken in zwembaden met extra verwarmd water (tropische zwembaden), in open water en in zwembaden het buitenland. Dit vanwege bacteriegevaar.

Gratis gehoortest

Twijfelt u over uw oren en wilt u uw gehoor verbeteren? Kom gerust langs voor een gratis hoortest. De medewerkers van Hoorstudio Zoetermeer meten graag uw gehoor en spraak verstaan.

Lees verder

Twijfel niet meer,
laat uw gehoor gratis testen in onze winkel