Wat kost een hoortoestel?

De prijs van een toestel wordt bepaald door wat het technisch gezien kan. De verschillende eigenschappen van het apparaat bepalen uiteindelijk het resultaat. Hieronder lichten we toe hoe het werkt met prijzen en vergoedingen.

Vergoeding hoortoestel

Hoorstudio Zoetermeer levert hoortoestellen die op dit moment volledig worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Daarnaast leveren wij de nieuwste hooroplossingen van dit moment.

De prijs van een hoortoestel begint bij 345 euro en kan oplopen tot ongeveer 2250 euro. We hebben dan nog geen rekening gehouden met de vergoeding van uw zorgverzekeraar. De vergoeding door uw verzekering is dus nog niet van deze bedragen afgetrokken.

Voorwaarden vergoeding
Het is natuurlijk prettig als uw zorgverzekering een deel van de kosten voor uw hooraanpassing vergoedt. U komt voor vergoeding in aanmerking als het gehoorverlies tenminste 35 decibel is. De mate van het gehoorverlies stellen we vast met een hoortest.

Is het gehoorverlies 35 decibel of meer, dan komt u in aanmerking voor een vergoeding van 75% van de kosten van uw nieuwe hoorapparaat. De hoortest zelf valt onder uw basisverzekering, kopje audiologische zorg.

De bedragen bepalen we uit onze overeenkomsten met de zorgverzekeraars. De voorwaarden in de polis van uw zorgverzekering zijn bepalend voor de prijs die u uiteindelijk betaalt. Daarnaast moet u rekening houden met een eigen bijdrage van 25% van de aanschafprijs en uw eigen risico.

Gratis gehoortest

Twijfelt u over uw oren en wilt u uw gehoor verbeteren? Kom gerust langs voor een gratis hoortest. De medewerkers van Hoorstudio Zoetermeer meten graag uw gehoor en spraak verstaan.
Lees verder

Twijfel niet meer,
laat uw gehoor gratis testen in onze winkel